Dien mee klacht in

Bolivarplaats, Antwerpen | 29 mei 2021 | 10u – 12u

 

Leven in een gezonde stad is geen droom maar een recht. Maar Antwerpen is geen gezonde stad. Onze lucht is bij de vuilste van heel Europa. De gezondheidsnormen worden hier elke dag overschreden. Het zorgt jaarlijks voor honderden vroegtijdige overlijdens, honderden baby’s met longschade en ontwikkelingsachterstand en duizenden volwassen per jaar met longschade, suikerziekte en hartproblemen. De slechte lucht maakte COVID-19 dodelijker in Antwerpen dan elders.

Daarom dienen we op 29 mei tussen 10u en 12u samen klacht in. Iedereen kan klacht indienen. Een klacht indienen is gratis. Met deze klacht vragen wij aan het parket om een onderzoek te openen naar de  gezondheidsschade door slechte lucht en de verantwoordelijke overheden te vervolgen: de Vlaamse regering en het Antwerpse stadsbestuur. 

Hier vind je de standaard klacht die Recht op Lucht heeft uitgewerkt. Je kan deze brief aanvullen met een persoonlijke bijlage: met een extra boodschap of tekening, met een persoonlijke getuigenis of ervaring.

Hoe

  • Druk de brief af, onderteken ze en steek ze op 29 mei persoonlijk in de brievenbus op de Bolivarplaats, tientallen anderen zullen dat ook doen. 
  • We respecteren samen de geldende corona-maatregelen zoals afstandsregels bij het bussen van onze brieven.
  • Kan je er niet bij zijn? Geef de ondertekende brief gerust met iemand mee.
  • Heb je geen printer of beslis je graag op het laatste moment? Geen nood: kom gewoon naar de Bolivarplaats en onderteken ter plaatse. Wij zorgen voor voldoende afgedrukte brieven.
  • Je kan ook ondertekende brieven bij je buren en vrienden verzamelen.
  • Eventueel kan je ook per post je brief bezorgen. Richt je brief aan: Procureur des Konings bij de Rechtbank van Eerste Aanleg Antwerpen afdeling Antwerpen, Bolivarplaats 20, 2000 Antwerpen

Afspraak op 29 mei, Bolivarplaats, tussen 10u en 12u.

Download je brief hier:

Registreer je:

(niet nodig, wel handig. Zo behoudt Recht op Lucht min of meer een overzicht van het aantal te verwachten brieven)

Vragen?

Dien mee klacht in op 29 mei 2021!